Wie is VerRijkje

Ik ben Marijke

Marijke is mijn roepnaam, officieel heet ik Rijkje. Na diverse dingen die ik werkgerelateerd heb gedaan is dit de eerste keer dat ik aan de slag ga onder mijn eigen naam: (Ver)Rijkje! Voor mij een mijlpaal. Deze website staat vol van ‘Verrijken’ en ik geloof ook echt dat het gegraaf in jezelf om het leven weer een beetje meer te laten stromen een grote verrijking is, maar……wat is het tegelijkertijd ook vaak ver weg, letterlijk ver-reiken om uiting te geven aan je verlangens. Super lastig en eng! Daarom ben ik blij en bang tegelijkertijd met VerRijkje en dat is precies de plek waar ik nu wil en moet wezen. Mijn voedingsbron is de christelijke spiritualiteit. Ik word gedragen door iets wat zoveel groter is dan mij en mij daarmee letterlijk en figuurlijk vaste grond geeft onder mijn voeten.  Deze vaste grond is er voor iedereen, dat is wat ik geloof. Ik sta open voor iedereen, ongeacht levensovertuiging.

Opgeleid tot social worker ben ik gestart in de verslavingszorg. Al snel ontstond de behoefte om naast praktische en emotionele begeleiding meer in te zoomen op wat er van binnen speelt. Iemands karakter, achtergrond, de context en het systeem van herkomst vormen iemands persoonlijkheid en het bijbehorende gedrag. Ik vond het te karig om vooral met gedrag bezig te zijn en wilde meer. Mijn reis ging verder langs verschillende opleidingen en werkplekken met als doel op creatieve en speelse wijze mijzelf en anderen helpen mens te zijn waarvoor we bestemd zijn, maar wat zo’n flinke klus is in de praktijk! Door mijn opleiding bij ‘Spectrum’ is het lichaamsgericht werken als therapeut steeds belangrijker geworden en ben ik gegroeid in mijn ambacht als psychosociaal therapeut. Het grotere geheel waar we als mens deel van uitmaken en waar we onze plek in mogen vinden heeft ook altijd mijn interesse gehad. Dit besef van iets groters dan mijzelf geeft mij richting, houvast en hoop voor mijzelf en de ander. Ik geloof dat mijn reis nooit stopt en ik blijf graag onderweg om te leren, te ontvangen en uit te delen van mijn opgedane ervaring en kennis.

Groetjes en wellicht tot ziens!

Meer lezen? Binnenkort verschijnt er een interview met mij in de BGL gids voor coachen en therapeuten. Je kan hier alvast het interview lezen. Marijke Takken

 

Relevante opleidingen:

HBO Social Work

post-HBO kunstzinnig counselen

HBO beroepsopleiding Transpersoonlijke therapie

Vervolgopleiding lichaamswerk

Therapeutische verdiepingsmodule EMDR