Humor als mooi doosje voor mijn verdriet

Hoe ga ik om met verdriet/tegenslag? Een belangrijk thema als mensen in therapie gaan heeft te maken met verdriet en tegenslag. Het leven gaat anders dan verwacht, je bent teleurgesteld in anderen of jezelf en wat nu? Wat kan je zelf doen, welke invloed heb je op je...

Waarom lichaamsgerichte therapie?

Ik gebruik oa de term 'lichaamsgericht' om mijn therapie mee te duiden, maar wat bedoel ik daarmee? En waarom kies ik daarvoor? Maar voordat ik daar zelf iets over zeg wil ik graag een cliente aan het woord laten. Zodat ook als je dit niet helemaal uitleest, je haar...

Waarom graven in je verleden?

Ik vroeg mijn nuchtere, hardwerkende en leuke broer naar zijn mening over ‘goede therapie’. Mijn vraag was ‘wat vind jij goede therapie’? Nu vond hij dit logischerwijs een lastige, omdat hij zelf nog nooit therapie gevolgd heeft. Daarom mijn vraag toegelicht: wat als...

Waarom therapie?

Stel, het gaat wat minder lekker met je of ronduit slecht. Je geeft je leven een vijf of zesje, maar vermoed dat er meer in zit. Dan zijn er talloze dingen die je kunt doen of juist laten. Meer doen wat bij jou past, zoals sporten, op tijd naar bed gaan, een vriend...

Hoe vind ik de juiste therapeut

Op een dag besluit je: ik wil psychische hulp, want mijn leven kan beter. Je voelt het, je weet het en heel voorzichtig aan wil je ook iets, maar.......waar begin je? Inmiddels zijn er zoveel soorten therapie, psychologen, psychiaters, e-hulp, supportgroepen,...