Therapie&meer

Therapie

Divers, creatief en professioneel

Mocht je een tijdje extra ondersteuning verlangen, omdat je merkt dat je ondanks al je pogingen toch steeds op hetzelfde punt stagneert: welkom! VerRijkje  gelooft in jouw en mijn helende vermogen wat in jou en mij in verborgen ligt. Via diverse werkvormen en op creatieve manieren gaan we samen op weg. Op zoek naar dat waar jij meer een heel mens van wordt. Al jouw gedachten, gevoelens en gewaarwordingen krijgen hierbij een plek.  De therapie is professioneel en voldoet aan huidig kwaliteitseisen. 

Groepen

Veilig, nieuwsgierig, ervaringsgericht

Naast individuele therapie kan je mij vragen voor het geven van een training aan een groep. Dit doe ik samen met Marieke van Veldhuizen.

Wij geloven in gelijkwaardigheid, als trainer staan wij naast mensen en zetten wij onze expertise in om een veilige plek te creëren waarin iedereen ertoe doet. Niet oordelend, maar open en nieuwsgierig naar elkaar. Wij kijken voorbij ‘goed of fout’ en geloven dat ieder mens op zijn of haar unieke wijze gevormd is. Wij sluiten aan bij wat er is en faciliteren een plek waar we elkaar uitnodigen om ons te laten zien.  

Onze programma’s voor trainingen/leergroepen bestaan uit verschillende werkvormen. Werkvormen om te werken in de ervaring, omdat een mens uit hoofd, hart en handen bestaat. Wij begeleiden deelnemers om de opgedane ervaring te verbinden aan het hoofd. Er ontstaat kennis en inzicht die ingezet kan worden in praktisch handelen. Daarom spreken al onze programma’s al deze facetten van ons mens-zijn aan.

Zinnig vieren

Vieren van jezelf daar waar gevierd wordt!

Tot slot bieden Marieke en ik catering en aankleding aan van feesten, borrels en partijen. De plekken waar iets gevierd wordt. Wij zetten mensen in die om welke reden dan ook op afstand tot de arbeidsmarkt zijn komen te staan. Door wat te doen met je kwaliteiten gaan mensen weer in zichzelf geloven. Zij krijgen de kans zichzelf ‘te vieren’ en dat op plekken waar wat gevierd wordt. Hoe mooi is dat!

 

 

Individuele therapie ervaring Marja

Lichaamsgerichte therapie van Marijke is voor mij helpend geweest tijdens mijn burn-out. Marijke weet een veilige sfeer neer te zetten waarbij ik mij comfortabel voelde om mij open te stellen. Het verlichten van mijn fysieke (stres) klachten voelde vaak als eenopluchting en was een grote steun om de dag of de week door te komen. Marijke is vakkundig en wist met haar kennis mij handvaten te geven om op zoek te gaan naar de oorsprong van de onderliggende oorzaken van mijn burn-out.  Lichaamsgerichte therapie voelde voor mij als een waardevolle reis naar mijn binnenkant  waarbij ik meer over mijzelf heb mogen leren en ontdekken, waar ik zonder de hulp van Marijke niet tot inzicht was gekomen.

Leergroep ‘Heel jou’

Op dit moment draait er een leergroep voor ambulante begeleiders van Coachia. Aan de hand van archetypes staan we stil bij thema’s als: autonomie, grenzen, kwaliteiten, gelijkwaardigheid, etc. 

Verrijkje is Ik ben aangesloten bij de NVPA beroepsvereniging
Ik ben gediplomeerd beroepstherapeut bij het Spectrum logo

Hoe gaan we aan de slag

In de therapie staat het ontdekken van jouw eigenheid voorop. Wat maakt jouw uniek? Welk verhaal draag jij mee en hoe kan dit een bron van kracht zijn i.p.v. een last? Wat heb jij te geven aan en wat heb je nodig om te groeien. De therapie wordt gegeven door Marijke Takken. De therapievorm is ‘Transpersoonlijke therapie’.  Dat is ervaringsgerichte therapie, met als doel bewustwording. Bewust worden van de achterliggende oorzaak van de problemen, die je in jouw huidige leven tegenkomt. Bewust worden van de mechanismen, die je in de loop van je leven hebt ontwikkeld om je staande te kunnen houden.  Daarnaast gaat deze therapie ervan uit dat een mens zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel bestaat en al deze bestaansniveaus aanknopingspunten bied om je problemen te benaderen.

Laten we kennismaken

In een gesprek van 45 minuten leren we elkaar kennen
en komen we erachter of ik jou verder kan helpen ik reken
hiervoor 60 euro. Geheimhouding en privacybescherming gelden vanaf het eerste moment van contact.